Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Skandalozno : Vladavina lopova se pojačava, stigao je i Ante Gotovina !

Žalosna istina o generalu i narodnom heroju Anti Gotovini

Nećemo napisati niti jednu riječ protiv generala, kasnije u tekstu prenijeti ćemo objave iz medija, koja dokazuju da su generali debelo umiješani u pljačku narodnog novca. Na žalost, Ante Gotovina je isto jedan od njih. Kako je predmet poznat i Uskoku, čudimo se da je Ante Gotovina postao visoki državni službenik, a Republika Hrvatska ima jasne prijave njegovog kolege Ljube Čosića Rojsa o malverzacijama koje su počinjene. Toliko o Kolindi Grabar Kitarović i njezinom radu.
Citiramo iz medija, nećemo dodati niti jednu riječ, neka govore vijesti same za sebe 

link orginalnog teksta :  http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=745749

Rojs: Firmu su mi ukrali Roso i Grepo te je dali Gotovini

Rojs: Firmu su mi ukrali Roso i Grepo te je dali Gotovini

Ljubo Ćesić prijavio je USKOK-u vlasnike Hidroelektre zbog, kako kaže, nezakonitog stjecanja vlasništva nad tom tvrtkom

ZAGREB – “Kroz tvrtku Mediteran Union tuneli d.d. (MUT) Ante Gotovina, Ante Roso, Ljubo Grepo i ja bili smo većinski vlasnici Hidroelektre, a onda su dionice te tvrtke 2001. bez mog znanja poklonjene upravi Hidre. Osim što su prevarili mene i 700 djelatnika 66. pukovnije za izgradnju cesta, Roso i Grepo su počinili kazneno djelo manipuliranja dionicama Hidroelektre, te omogućili upravi te tvrtke da se nezakonito domogne vlasništva. ”- izjavio je Jutarnjem listu umirovljeni general HV-a Ljubo Ćesić Rojs.

Tvrtku Hidroelektra d.d. (bivša Hidroelektra niskogradnja d.d.) koja se procjenjuje na više od 50 milijuna eura i čiji ugovori s državnim poduzećima prelaze milijarde kuna, Rojs i partneri kupili su 1999. godine od Privredne banke Zagreb za 11 milijuna kuna pripojivši je svom građevinskom poduzeću Mediteran Union Tuneli d.d (MUT d.d.).

Generalski savjet

Iako se i ranije spekuliralo da iza MUT-a, kao “generalskog poduzeća”, stoji i Ante Gotovina, ovo je prvi put da netko od suvlasnika to otvoreno priznaje. Rojs tvrdi da je u ime Gotovine u knjizi dioničara predstavljen Milan Mandić, povratnik iz Kanade, dok je u njegovo i u ime tvrtke Monitor M iz Gruda u knjigu dioničara upisan njegov brat Jerko Ćesić.

“Sve odluke o osnivanju MUT-a, međutim, donosili smo Grepo, Roso, Gotovina i ja, zajedno s pokojnim ministrom Gojkom Šuškom, a namjera nam je bila da zaposlimo oko 700 djelatnika 66. pukovnije za izgradnju cesta. Nažalost, dio mojih partnera počeo se baviti manipulacijama, zbog čega sam ih nedavno prijavio USKOK-u.”-izjavio nam je Ljubo Ćesić Rojs. Iz državnog odvjetništva RH Jutarnjem listu je potvrđeno kako je Ljubo Ćesić Rojs kazneno prijavio članove uprave tvrtke MUT d.d. Antu Rosu i Ljubu Grepu, te članove uprave tvrtke Hidroeletrra d.d.: Radu Pilipovića, Petra Marića i Nikolu Salopeka, tražeći poništenje prijenosa dionica između MUT-a i Hidroelektre…

Rojsova optužnica

Na pitanje zbog čega nije podnio kaznenu prijavu i protiv Gotovine za kojeg tvrdi da je prikriveni suvlasnik, Rojs odgovara da su utužene odluke u Mediteran Union Tunelima potpisivali Grepo i Roso, dok mu je Gotovina preko svog kuma Željka Dilbera iz Haaga poručio da u tome nije osobno sudjelovao…

Rojs u prvom redu tereti direktora MUT-a Ljubu Grepu i umirovljenog generala Antu Rosu, tvrdeći da su na nezakonito održanoj skupštini dioničara 2001. falsificirali potpis njegovog brata Jerka Ćesića, inače vlasnika 25-postotnog udjela u MUT-u, te bez naknade prenijeli vlasništvo nad 59,5 posto dionica Hidroelektre d.d. (nekad Hidroelektra niskogradnja d.d. ) članovima uprave te tvrtke. Zatražio je i osporavanje vlasništva nad Hidroelektrom.

Što se dogodilo s dionicama Hidroelektre

lipanj 1999.

Odlukom MORH-a Monitor M iz Gruda, opunomoćenik 66. Pukovnije, isplatu za građevinske radove na Autocesti Rijeka Zagreb, vrijedne 5 milijuna kuna, umjesto na Monitor M cesijom prebaci na Mediteran Union tuneli (MUT)

5. srpnja 1999.

Za cedirani novac MUT kupuje 878,881 dionica (59,55 posto kapitala) društva Hidroelektra Niskogradnja.

12. ožujka 2001.

Na skupštini MUT dionice Hidroelektre ustupaju se bez naknade Hidroelektri niskogradnja d.d. (23,56 posto), te članovima uprave te tvrtke Pilipoviću, Mariću i Salopeku .

21. siječnja 2005.

MUT d.d. preuzima nova tvrtka Agram International registrirana u New Yorku, koju zastupaju Gotovinini odvjetnici Luka Mišetić i Ivo Farčić

Rojs reketom želi iznuditi naš novac

Iz knjige dionica Mediteran Union tunela vidljiva je jedna promjena vlasničke strukture. Od 21.01.2005., kada su osnivači Ljubo Grepo, Ante Roso, Jerko Ćesić i Milan Mandić poduzetnik iz Biograda, prodali svoje udjele poduzeću Agram International iz New Yorka.

Mišetić i Farčić

Kao predstavnik te tvrtke u ugovoru o prodaji naveden je odvjetnik Luka Mišetić, dok akte tvrtke potpisuje Ivo Farčić. Oba su odvjetnici Ante Gotovine.

Ljubo Ćesić nije želio komentirati stoji li Gotovina iza preuzimanja MUT-a. Gotovinini odvjetnici, neslužbeno, demantirali su sve Rojsove optužbe. Tvrde da je cijela priča izmišljena i bez uporišta u stvarnosti i da Rojs, zapravo, reketom želi dobiti novac koji mu ne pripada. Na pitanja zbog čega su 1999. darovali dionice Hidroelektre i jesu li čelnici Mediteran Union Tunela sklopili ortački savez s Hidroelektrom, Ljubo Grepo nije htio odgovarati. Tvrdi da je “sve riješeno na sudu”: “Mi smo Rojsa na sudu dobili i sada čekamo pravomoćnost pa da mu naplatimo i sudske troškove.”

Grepo šuti

Iako Grepo tvrdi da više nema ništa s tvrtkom Hidroelektra, sjedišta tvrtki MUT i Hidroelektra d.d. i danas su na istoj adresi Zeleni trg 6, gdje urede imaju i Grepina privatna tvrtka Grepo Commerce, te umirovljeni general Ante Roso koji je jedno vrijeme bio predsjednik NO MUT-a i Hidroelektre. Rade Pilipović koji je vodeći čovjek uprave i najveći dioničar Hidroelektre, Jutarnjem je odbio dati bilo kakav komentar.

 link : http://www.jutarnji.hr/vlasnici-tvrtki-koje-dobivaju-najunosnije-poslove/764987/?foto=5

Rade Pilipović, Hidroelektra – USKOK traži pravog vlasnika – Rade Pilipović je sa svojim bratom Zdravkom u ovom trenutku, službeno, najveći pojedinačni suvlasnik Hidrolektre. Posjeduju 25 posto tvrtke. Kažemo službeno, jer u tijeku je žestoka borba za vlasništvo nad tvrtkom. Vlasnik Hidroelektre bila je tvrtka Mediteran union tuneli, a pod čudnim okolnostima dionice su prenijete na nove vlasnike među kojima je i Pilipović. Godine 2005. tvrtka MUT je kupila tvrtka Agram International, koju zastupaju Ivo Farčić i Luka Mišetić, odvjetnici Ante Gotovine, a Ljubo Ćesić Rojs smatra kako iza potpisa stanovitog Milana Mandića iz Biograda stoji osobno Ante Gotovina. Tko je zapravo vlasnik Hidroelektre, trebao bi rasplesti USKOK. Usprkos 50 posto manjoj dobiti u prvom tromjesečju ove godine, Hidroelektra je jedna od najvažnijih građevinskih tvrtki, a samo je u 2009 g. s državom potpisala ugovore vrijedne 1,5 milijardi kuna. Dio je tzv. konzorcija – Konstruktor, Dalekovod i Viadukt.
(5/7)

link : http://limun.hr/main.aspx?id=697836&Page=3

Umirovljeni general HV-a Ante Gotovina, kojeg sredinom ovog mjeseca očekuje prvostupanjska haška presuda u postupku za udruženi zločinački pothvat, registrirao je polovicom prošle godine, zajedno sa svojim kumom Željkom Dilberom, tvrtku Adriatik gradnja, objavili su mediji prošlog tjedna, pa zaključili kako najomiljeniji haški uznik u očekivanju povoljne presude namjerava započeti poduzetničku karijeru.

Taj je zaključak poslužen od strane generalova odvjetničkog tima, koji je poručio da je Dilberova ideja bila da osnuju tvrtku kako bi sve bilo spremno za pokretanje posla nakon generalova izlaska iz pritvora. Gotovina bi time trebao nastaviti niz od desetak umirovljenih generala HV-a koji su se odavno uključili u biznis, međutim, prema tvrdnjama jednog od njih, Ljube Ćesića Rojsa, Gotovina se u osnivanje jedne tvrtke upustio još puno prije nego što se za njegovu ratnu ulogu zainteresiralo Haaško tužiteljstvo.

Naime, Rojs je lani rastrubio u javnosti da je upravo Gotovina još 1997. tajno bio jedan od četvorice osnivača građevinske tvrtke Mediteran union tunel (MUT), koja je otada počela dobivati krupne poslove u hrvatskoj cestogradnji. MUT se, k tome, 1999. godine domogao većinskog paketa dionica Hidroelektre-niskogradnje, koje je potom pod neobičnim okolnostima prenio na Hidroelektrine menadžere, zbog čega je između dotadašnjih partnera izbio sudski spor. Službeno, osnivači MUT-a s jednakim ulozima bili su Ljubo Grepo, povratnik iz Francuske i Gotovinin kum, Ante Roso, general HV-a i bivši Gotovinin suborac iz francuske Legije stranaca, Rojsov brat Jerko Ćesić te povratnik iz Kanade Milan Mandić, no Rojs je u medijskim istupima ustvrdio kako je njegov brat u tvrtki zastupao njegove interese, dok je Mandić u knjizi dioničara bio predstavljen u ime Gotovine. Rojs je dodao da su trojica generala s Grepom osnovala tvrtku na poticaj pokojnog ministra obrane Gojka Šuška, kako bi zaposlila oko 700 djelatnika njegove 66. pukovnije, no da se nakon toga dio partnera počeo baviti manipulacijama, zbog čega je Grepu i Rosu tužio sudu i prijavio Uskoku.

Osim što Gotovinu s tvrtkom MUT povezuju njemu bliske osobe, a napose Rojsovo javno svjedočanstvo, snažna poveznica je i činjenica da je 2005. godine stopostotno vlasništvo nad MUT-om bilo prebačeno na američku tvrtku Agram International, koju je godinu dana ranije, dok je Gotovina još bio u bijegu, u New Yorku registrirao njegov odvjetnik Luka Mišetić, zajedno sa stanovitom Eleni Z. Angelopoulos. Iako se ta američka tvrtka i danas u hrvatskom Sudskom registru, kao i u registru dioničara Središnjeg klirinško-depozitarnog društva, vodi kao stopostotni vlasnik MUT-a, Novosti su pretraživanjem američkih registara kompanija otkrile kako ona više ne postoji, jer su je Mišetić i Eleni Angelopoulos početkom ove godine likvidirali. To znači da se sada ni u jednom hrvatskom registru ne može pronaći službeni podatak o tome tko je vlasnik MUT-a.

Luka Mišetić na naša je pitanja o tome najprije odgovorio da general Gotovina nikada nije bio vlasnik ili suvlasnik MUT-a, Agram Internationala, Hidroelektre, niti bilo koje druge tvrtke osim novoosnovane Adriatik gradnje, pa izričito naveo da su stan u Zagrebu, kuća u Pakoštanama, stari BMW i suprugin rabljeni mercedes sve što posjeduje.

Što se tiče Agram Internationala, Mišetić nam nije htio pojasniti kao je došlo do toga da baš on, Gotovinin odvjetnik, postane direktor američke tvrtke koja je preuzela MUT. Prema njegovim riječima, određeni američki ulagači kroz Agram su se 2004. godine zainteresirali za preuzimanje koncesije koju je MUT bio dobio za izgradnju tunela kroz Biokovo, pa je svoja eventualna ulaganja u projekt Agram osigurao vlasništvom nad dionicama MUT-a. No kako ni MUT ni Agram nisu uspjeli osigurati financiranje projekta, nakon čega je 2007. Vlada oduzela MUT-u koncesiju za tunel, Agram je, tvrdi Mišetić, dionice MUT-a vratio originalnim vlasnicima.

Tko su ti originalni vlasnici, Mišetić nije naveo, napomenuo je tek da to nisu bili ni Ante Gotovina ni Milan Mandić, pa se vjerojatno radi o Rosi, Grepi i Jerku Ćesiću. Jednako tako, Mišetić nam nije htio otkriti ni tko su bili američki investitori koji su stajali iza danas ugašene tvrtke Agram, navodeći da ih ne namjerava izlagati hrvatskom medijskom cirkusu. Što se tiče svoje uloge, samo je naveo da je lažna premisa po kojoj svaki prijatelj generala Gotovine koji ga angažira mora biti pod kontrolom generala Gotovine, kao i premisa da on sam nema kontakata i prijatelja u Hrvatskoj i SAD-u koji bi mu povjerili upravljanje tvrtkom.

Bez obzira na Gotovininu ulogu, iz činjenice da je general Roso bio i formalno u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi MUT-a, kao i iz priznanja generala Rojsa da on sam stoji iza dionica svojeg brata Jerka, proizlazi da je MUT. Najuspješniji među generalima poduzetnicima Gotovinin je kolega iz haške optužnice Ivan Čermak, predratni uvoznik i instalater klimatizacijskih uređaja, koji je izrastao u naftnog taj kuna: svoju tvrtku Tifon prodao je 2007. mađarskom MOL-u za više od milijardu kunaIvan Čermak preko svoje tvrtke Crodux u Zagrebu ulaže u nebodere , rasnu ipak bio svojevrsni udruženi poduzetnički pothvat barem dvojice hrvatskih generala, tim više što je njegovo osnivanje, prema Rojsovim riječima, potakao ministar Šušak, a prema jednoj Rosinoj izjavi i sam Franjo Tuđman.

Da je u vladajućim strukturama bilo zamišljeno da pothvat postane izrazito uspješan, postalo je jasno već 1998. godine, kada je MUT-u državno poduzeće Autocesta Rijeka-Zagreb dodijelila poslove na probijanju četiri tunela, vrijedne gotovo pola milijarde kuna, iako je na natječaju imalo povoljniju ponudu Viadukta. Sljedeće, 1999. godine, MUT je u neobičnim aranžmanima stekao i 60 posto dionica velike građevinske tvrtke Hidroelektra-niskogradnja. No padom HDZ-a na izborima 2000. godine, SPD-ova koalicijska vlast raskinula je štetne ugovore s MUT-om o gradnji tunela za Autocestu Rijeka-Zagreb, što je presjeklo dah prosperitetne generalske tvrtke. Iako joj je HDZ-ov splitsko-dalmatinski župan Branimir Lukšić to 2003. kompenzirao dodjelom koncesije za Biokovo, MUT ga više nije bio u stanju realizirati. Nakon toga došlo je i do Rojsovog spora s Grepom i Rosom zbog prenošenja MUT-ovih dionica Hidroelektre na njene menadžere Radu Pilipovića, Petra Marica i Nikolu Salopeka, što je dodatno zamrsilo vlasničke odnose u generalskoj tvrtki.

Prema posljednjim financijskim izvještajima, MUT je 2007. ostvario prihode od 9,5 milijuna kuna, 2008. od 43,8 milijuna, a 2009. od 2,1 milijun kuna, dok je godišnji promet Hidroelektre veći od milijarde kuna. Tko su pravi vlasnici tvrtki koje ostvaruju te prihode, možda postane jasnije nakon što se okončaju sudski i istražni postupci koje je inicirao Rojs. U svakom slučaju, prijeratni vozač autobusa Ljubo Ćesić, koji je svoj biznis u Hrvatskoj, kao i onaj s tvrtkom Monitor M u BiH, predstavljao kao zbrinjavanje razvojačenih branitelja, danas je vrlo bogat čovjek, koji za razliku od svojih štićenika uživa u skupocjenim terencima, stanovima i vilama u Zagrebu. No sigurno je i to da generali iz MUT-a nisu jedini koji su iz vojne karijere prešli u krupni biznis.

Na čelu Hrvatske stoje slijedeći ljudi. NATO potrčko Milanović, kupljen kreditom NLB banke, Kolinda Grabar Kitarović, NATO potrčko, članica masonske Trilaterlane komisije zajedno sa Lukovićem (Zagrebačka banka) i odvjetnikom Hanžekovićem (HSLS) i ovom leglu kriminala pristupio je i Ante Gotovina.

Zaključak ?

Ponavljamo, pokret ZAJEDNO je pozivao generale Gotovinu i Čermaka da vrate opljačkana vlasništva naroda natrag više od dva mjeseca proglasima, oni to nisu učinili. To je dokaz da generale za gladan i opljačkan narod nije briga, draža im je vladavina lopova i pljačka naroda.

Nadamo se da će ova istina promijeniti stavove naših generala i junaka sa ciljem da žive pošteno i sa narodom i da opljačkano vrate. Kada oni vrate sve što su opljačkali morati će i Todorić i Luković i Hanžeković i mnogi drugi i time će se sprovesti odluka Državne revizije o nelegalnoj privatizaciji, time će se sprovesti odluka Sabora RH, da ratna pljačka i profiterstvo ne zastarijevaju. Ako to naši generali ne učine, jasno će pokazati narodu da oni nisu uz narod i uz pravdu i istinu nego da su oni za gomilanje judinih škuda i da ih stanje nacije nimalo ne zanima.

Pokret ZAJEDNO

2 comments on “Skandalozno : Vladavina lopova se pojačava, stigao je i Ante Gotovina !

  1. zvonko novak
    April 7, 2015

    Mišo mandić n i j e povratnik iz kanade.. bavi se uzgojem tuna i nedavno je s gotovinom osnovao novu firmu za uzgoj tuna a lakosu dobili ikoncesiju za tunogoji
    ište

    Like

  2. AnteZds
    April 7, 2015

    Ja osobno ne dozivljavam hv (hdz-ovu vojsku) kao Hrvatsku, vec partizansku, a ujeno ni tudmanov grb na njihovoj parizanskoj zastavi.
    Za mene je priznat samo Hrvatski stijeg koji nosi bijelo polje prvo, a HOS kao jedinu bojnu postrojbu koja ima za pravo nositi Hrvatski naziv u svome imenu.
    Za mene su hv generali vecinom kriminalci, ubojice i ratni profiteri, i trebali bi se zvati HNA (Hdz-ova Namjenska (narodna) Armija).
    Isto misljenje imam i za njihovu policiju i tz. pravosude, a vjerujem i da ste to i sami osjetili na svojoj kozzi.
    hdz-ovi generali ne trebaju se nazivati casnicima, jer nema tu nikakve casti u onome sto su cinili! njih se smo moze nazivati officirima, a naziv casnik moze imati samo pripadnik HOS-a. To je moje misljenje i zalagao bih se za potpuno raspustanje postrojbi te hdz-ove JNZ verzije te za ponovni ustroj HOS-ovih postrojbi. Isto bi uradio i s’policijom koja bi se zvalo Redarstvo a koju treba ocistiti od hdz-vih sljedbenika, a njih je oko 80%. Doveo bih sudce iz demokratskih zemalja kojima bi dodijelio prevodioce, jer ovi sadasnji su u potpunosti hdz i politicki pristrani, ne pravedni.

    Like

Leave a comment

Information

This entry was posted on April 6, 2015 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.