Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

dr.Krunislav Olujić: “Ustavni sud moguće je ukinuti! “

olujimalasljpg

Narod je vlast a izabrani samo sluga!

 

Kada narod glasa na referendumu i u jednom pitanju povuče sve mandate svim vlastima u Domovini zbog negativnih rezultata, organizirane pljačke naših vlasništva, protuustavnog djelovanja, kršenja svih međunarodnih zakona o vlasništvu, kršenje ekonomskih i monetarnih zakona i postulata o centralnoj banci,  organiziranog trovanja stanovništva GMO i veleizdaje naših službenika koji rade protiv interesa nas vlasnika, Hrvatska ostaje bez svih vlasti a o ustavnosti referenduma nema tko raspravljati.

Image may contain: text

Da je tome tako,citiramo dr. Olujića ;

USTAVNI SUD MOGUĆE JE UKINUTI NA REFERENDUMU

 

No, neovisno o tomu što Ustavni sud, kao ”vrhovna institucija” kakovim ga je, pak, proglasila njegova predsjednica, mislio o (nekim) javno izrečenim zahtjevima za ukidanjem institucije ”ustavnog suda”, takav zahtjev, sam po sebi, nije protuustavan, niti mu se mogu prišivati rušilačke i (kvazi) revolucionarne etikete, makar dolazile i od samih sudaca hrvatskog Ustavnog suda. Osim što nije protuustavan, zahtjev za ukidanje ustavnog suda, neovisno o tomu što o samom zahtjevu mislili suci Ustavnog suda Republike Hrvatske, posve je legitiman i zaslužuje puno veću pozornost od prigodnog etiketiranja i moralne, ljudske i političke diskvalifikacije hrvatskih sindikalista od strane predsjednice i sudaca te tzv. ”vrhovne institucije”, skrivenih iza debelih zidova ustavnosudske palače, koju su, pak, poput Zimskog dvorca spremni braniti po svaku cijenu, kao i svoj privilegirani status ”časnih i moralnih” sudaca biranih iz reda ”istaknutih” pravnika.


”Nasilno rušenje ustavnog suda”?

Sama ideja o promjeni Ustava u dijelu koji se tiče sadašnjeg Ustavnog suda, nije i ne može biti protuustavna, a još manje nelegitimna. Ustav, naime, hrvatskim građanima jamči pravo na slobodno udruživanje radi zaštite njihovih određenih (među inim: socijalnih, gospodarskih i političkih) uvjerenja i ciljeva.

Visoki autoritet i ugled?

No, čini se, da je ovoga puta nervozna reakcija nekih ustavnih sudaca bila posljedica sve većeg nepovjerenja hrvatskih građana u tu ”vrhovnu instituciju” koja nas u posljednje vrijeme obasipa odlukama za koje nismo sigurni da mogu izdržati kritičku ocjenu stručne i druge javnosti. Ustavni sud se veoma često, nažalost, ne doživljava kao tijelo ”visokog autoriteta i ugleda”, nego kao produžena ruka izvršne vlasti kojoj služi kao servis za donošenje, najblaže rečeno, pravno dvojbenih odluka kojima nastoji produžiti trajanje aktualne vlasti, kao i gospodarsku, političku i svaku drugu agoniju hrvatskog društva.

To uopće ne začuđuje, kada se ima u vidu notorna činjenica da je većina sudaca Ustavnog suda izabrana po kriterijima političke podobnosti, najčešće običnom političkom trgovinom, dok se neki izbori mogu označiti klasičnom političkom korupcijom. Ustavni sud veoma često služi kao demokratski ”ukras” i čuvar ”revolucionarnih stečevina”.

Četvrta vlast

Zbog toga će legitimna promišljanja o nekakvom drukčijem ustavnom sudu, ili, pak, posve drugom državnom tijelu (npr. Ustavnom vijeću) kao čuvaru apstraktne ustavnosti, kao i eventualnoj redovnosudskoj kontroli ustavnosti zakona, biti ostavljena za neka druga (bolja) vremena, ali prvenstveno kao posljedica spoznaje da ovakav Ustavni sud kakav imamo nije položio ispit zaštitnika ustavnosti i temeljnih ljudskih prava i sloboda pred hrvatskim građanima i poviješću. Previše je, makar to dolazilo i od Ustavnog suda kao tzv. ”četvrte vlasti”!.

Dr. Krunislav Olujić, kraj citata.

Image may contain: text

One comment on “dr.Krunislav Olujić: “Ustavni sud moguće je ukinuti! “

  1. Krscanin
    August 18, 2017

    Izlazak iz Europske Unije, izlazak iz NATO saveza, poništenje pretvorbe i privatizacije, vraćanje HNB-a, donošenje Zakona o podrijetlu imovine i rasvjetljavanje hrvatske prošlosti mora biti imperativ u interesu malog hrvatskog čovjeka. Krešimir Mišak je primjer kako se treba iznositi Istina i samo Istina! https://www.youtube.com/watch?v=ZGFcBlEumQ0

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on August 9, 2017 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: