Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Todorići iz CK SKH najviše su dobili opljačkane imovine građana ?

Kaže HDZ, nastavimo gdje je Tuđman stao ?

 

Pa da vidimo kako je Tuđman počeo, onda ćemo znati gdje je stao ?

Kome još nije jasno da u CIA upravlja Hrvatskom kao i svim zemljama istočne Europe ?

Program pljačke pretvorbe i privatizacije napravljen je po modelima MMF i Svjetske banke po uputama njihovog agenta u Beogradu i suradnika Ante Markovića, Jeffrey Sachsa, u dogovoru s vrhom CK SKJ, Antom Markovićem i predstavnikom kartela bankara George Sorosom i CIA točnije organzacijom CIA zvanoj NED.


Postavlja se pitanje zašto je Tuđman nastavio po tom
“jugoslavenskom” programu nakon osamostaljena Domovine ?

Dobro pitanje ? Zašto je Frano Tuđman dozvolio da operacije pljačke naroda, PRETVORBA, PRIVATIZACIJA, BLOKADA HNB budu centralni ekonomski program, utvrđen zakonima RH i praksom u Domovini ako su oni nastali u Jugoslaviji ?

Najviše je opljačkao Todorić ? 

Godine 1971. Ante Todorić optužen je za pljačku šest milijuna njemačkih maraka.

Zbog toga je u zatvoru u Staroj Gradiški proveo četiri i pol godine.

Nakon povratka iz zatvora otac sina nagovara na gradnju kuće u Zagrebu, a sin oca na pokretanje cvjećarske proizvodnje. Privredna banka odobrila je kredit i posao je krenuo. Nakon nekoliko godina obitelj Todorić proizvodi 40 % cvijeća u socijalističkoj Jugoslaviji i jedan je od najvećih proizvođača cvijeća u srednjoj Europi.

Stvaranje poslovnog carstva Todorićevih u Jugoslaviji kada je malo tko mogao imati kompaniju, proizlazi iz prijateljstva Ante Todorića sa Žuži Jelinek koja je za kuma Antu lobirala pred Josipom Brozom Titom i svojim velikim drugarstvom sa Titom uspjela postići da se Todorićima dozvoli samostalno poslovati.

Malo je poznato da je Todorić već u Jugoslaviji zaradio milijun maraka kojima je pomogao Tuđmanu u stvaranju Hrvatske, pa mu je naknadno Tuđman dao određene ustupke u gospodarstvu. Ivica Todorić  je devedesetih bio vrlo blizak državnom vrhu, posebno predsjedniku Franji Tuđmanu, a prijatelj iz školskih dana bio mu je Nikica Valentić koji je od 1993. do 1995. godine bio predsjednik vlade RH.

Tih je godina bio predsjednik novostvorene Hrvatske udruge poslodavaca, susretao se s Tuđmanom, nesebično donirao fond “Za djecu Hrvatske” Ankice Tuđman, vozio se prema oslobođenim teritorijima Hrvatske Vlakom slobode.

TODORIĆI SU BILI DOBRI SA TITOM I TUĐMANOM, KASNIJE UVIJEK UZ VLAST A TO IM JE UVELIKE POMOGLO U PROŠIRENJU. LATINICA GA NAZIVA HRVATSKIM TAJKUNSKIM KUMOM.

Obitelji Todorić kreditira Zagrebačka banka.

A svi znamo kako je Ante Marković s Lukovićem opljačkao naša vlasništva u Zagrebačkoj banci u 45 minuta ?

Tri godine kasnije u javnosti izbija skandal – Zagrebačka banka je isplatila šest milijuna njemačkih maraka Agrokoru kako bi od poljoprivrednih kombinata u Osijeku i Kutjevu ova tvrtka otkupila kukuruz i pšenicu za potrebe državnih rezervi. Međutim Todorić je navodno žitarice izvezao, devize prodao Ini, a državne je rezerve naknadno djelomično napunio pšenicom kupljenom u Vojvodini. Narodna banka Hrvatske zbog cijelog slučaja podnosi kaznenu prijavu protiv Zagrebačke banke u kojoj piše kako je Todorić kupio samo 30 % pšenice od količine na koju se obavezao podižući kredit. No, Todorića istrage nisu omele pa te iste 1992. kupuje tvrtke Jamnica i Agroprerada, te osniva Lovno gospodarstvo Moslavina. Godinu dana kasnije kupuje tvrtke Zvijezda i DIP Turopolje te gradi poslovni objekt u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Godine 1994. Todorić je u, do tada, najvećem poduzetničkom poduhvatu – kupuje tvrtke Ledo, Unikonzum, Bobis, Silos Mlinove Vinkovci, Solanu Pag te osniva Kreditnu banku Zagreb.

Todorić : Kupujem opljačkana vlasništva građana od države za 4% vrijednosti novcem javnog duga 

Iste te godine daleko od javnosti Financijska policija piše izvještaj u kojem se tvrdi da je Agrokor potkraj 1991. godine nenamjenski trošio potrošačke kredite Zagrebačke banke, da je Zagrebačka banka Agrokoru doznačavala novac prije nego što je to Kreditni odbor odobrio, te da je iz stare devizne štednje (koju je država banki priznala kao javni dug) kupio najmanje tri poduzeća. Banka je Todoriću odobrila kratkoročni kredit od 80 milijuna njemačkih maraka za otkup i zalihe kukuruza iz primarne emisije Narodne banke Hrvatske. Financijska je policija otkrila da 48.900.000 njemačkih maraka od ukupne svote Todorić nije potrošio na kupnju kukuruza nego za nešto za što mu banka ipak ne bi mogla odobriti kredit. Sam Todorić je priznao da je dio kredita nenamjenski potrošen i da je, dakle, napravio prekršaj za koji nije odgovarao. Nadležne su službe njegovo obrazloženje prihvatile i cijela stvar je zaboravljena. Za Todorića nije sporna ni činjenica da su krediti dobiveni iz javnog duga.

Todorić je najavio sindikatima da želi kupiti Unikonzum i jedini se javio na natječaj. Ponudio je 70 % vrijednosti dionica, a Iveković je smatrao kako je 57 milijuna njemačkih maraka, koliko je Todorić platio za trgovine i skladišta znatno ispod stvarne vrijednosti. Ubrzo nakon te kupnje Todorić je našao zajednički jezik sa sindikatom. Uz neke neke manje izmjene prihvaćen je Todorićev prijedlog kolektivnog ugovora, a onaj sindikalni potpuno je zaboravljen. Isprva je obećao da će sindikalni predstavnik sjediti u Nadzornom odboru, ali do toga nije nikada došlo.

Bankari preuzimaju sve i Todorić i dalje radi po zadatku bankara 

2006. godine dolazi do golemih poslovnih promjena u Agrokoru, a jedna od tih je i da se Ivica Todorić odriče stopostotnog vlasničkog udjela u konzorciju, te prodaje svoj manji udio. Nije ga prodao bilo kome. Prodao je  8,33% udjela za 110 milijuna €ura, i to Europskoj banci razvitka EBRD. Ova prodaja je više nego odlična poslovna strategija čovjeka kojega su mnogi otpisivali zbog visokih ambicija i velikih zaduženja. Kupnja udjela (dodatna investicija) temelji se na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji između EBRD-a i Agrokora. 2000. godine Banka je Agrokoru odobrila indicirani zajam od 170 milijuna eura za restrukturiranje i regionalnu ekspanziju, a u siječnju 2004. EBRD je financirala Agrokorovu sladoledarsku tvornicu Frikom u Srbiji korporativnim zajmom od 13 mil. eura. Do danas, samo u sektoru agrobiznisa, EBRD je dao oko 4 milijarde eura za više od 280 projekata diljem centralne i istočne Europe i Zajednice Neovisnih Država. U Hrvatskoj je EBRD investirao 1,3 milijarde eura u 76 projekata, te u 2006 očekuje investiranje daljnjih 100 milijuna eura. Unatoč lošim prognozama hrvatskih i balkanskih “financijskih stručnjaka”, Todorićeva vizija je ipak uspjela a Agrokor zasigurno krenuo prema poslovnom vrhu jugoistočne regije.

Tuđmanov ljubimac kreće u poslovati u Srbiju

Početkom 2007. godine, sastaje se sa Srbijanskim milijarderom, Miroslavom Miškovićem, inače vlasnikom Srbijanskog mega koncerna DELTA HOLDING. Zajedno najavljuju udruživanje kapitala i formiranje najmoćnijeg prehrambenog diva na ovim prostorima. U jedanaestom mjesecu 2007.


Tri poslodavca kupljenih političara

Određeni mediji imaju dokaze da državno odvjetništvo štiti Todorića od velikih kaznenih progona za najveće afere u zemlji od pljačke žita, preko nametanja crkvenih bonova, do ortačkog ugovora u Kamenskom sa Miroslavom Kutlom i Ninoslavom Pavićem. Svoju moć dokazao je kada je zajedno sa Tomislavom Karamarkom izvršio pritisak na Hloverku Novak Srzić i skinio sa programa HRT Latinicu jednu od najgledanijih emisija koja je otkrivala njegov put bogaćenja.

Državno odvjentištvo je zatrpano prijavama protiv AGROKORA i Todorića, ali zakon nezakonja i dalje je na snazi u Hrvatskoj.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 23, 2017 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: