Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Kolindina predizborna obećanja u 100 dana su zaboravljena, dvije godine ropstva naroda ?

Zalažem se zato za pokretanje slijedećih žurnih mjera kaže Kolinda ?

Pa da vidimo za što se Kolinda zalagala u kamapanji i da li su te mjere ekonomska istina i za koje hitne mjere su pokrenute rasprave, za koje su ponuđena rješenja i koje hitne mjere su u 100 dana mandata odrađene.

 

KOLINDA : Učinkovitije gospodarenje državnom imovinom za opće dobro i izradu jasnih kriterija za upravljanje javnim poduzećima, kroz sustav vrednovanja uspješnosti kako bi se uspješnim zaposlenicima osigurala primjerena naknada za uloženi trud i znanje.

Moj odgovor je tada bio

“Država je od građana protuustavnom pretvorbom i privatizacijom opljačkala sva vlasništva u resursima, bankama i HNB i odluke Državne revizije i Sabora RH govore da je tome tako, odluke se skrivaju u ladicama svih stupova vlasti. Što se, pak, tiče nezakonite privatizacije, u tom slučaju nije potrebno provoditi nacionalizaciju, već oduzeti i vratiti svu otetu imovinu hrvatskom narodu, jer je privatizacija u Hrvatskoj bila 98 posto nezakonita, a što je utvrdila i Državna revizija. Vlada, znači, treba dati nalog nadležnim tijelima za povrat opljačkane imovine, jer joj to nalaže Ustav RH. Poništena pretvorba daju ništavnu privatizaciju.”

 

Prva mjera u 100 dana nije provedena, o ovoj mjeri nakon dobivanja izbora Kolinda više ne govori.

KOLINDA : Definiranje plana i programa restrukturiranja i poboljšanja učinkovitosti državne uprave.

Moj odgovor je tada bio

” 250.000 ljudi u proizvodnji ne može hraniti +4 milijuna Hrvata, prema tome prvo treba definirati datum povrata opljačkanog vlasništva resursa, banaka i HNB građanima a onda sami građani vlasnici, metodom direktne demokracije u suradnji s svim stručnjacima koje naša  Domovina ima, budemo odredili planove gradova i regija metodom direktne demokracije.To se zove planiranje i upravljanje upravo kako o tome govori najveći ekonomist svijeta Keyenes, nobelovac Stiglitz i mnogi drugi.”

 

Druga mjera u 100 dana nije provedena, o ovoj mjeri nakon dobivanja izbora Kolinda više ne govori.

KOLINDA : Smanjenje javne potrošnje uvođenjem mjera štednje kroz provođenje optimizacije u svim segmentima državne i javne potrošnje.

Moj odgovor je tada bio

“Javna potrošnja i mjere štednje nikada neće dati željene rezultate bez pokretanja proizvodnje, putnih koridora i sveukupnog gospodarstva, jer mjere štednje u segmentima države i javne potrošnje ne daju ekonomski rast i razvoj. Moramo spomenuti Keynesov Paradoks štednje, koji jasno kaže da država  ne smije štedjeti, već biti pokretač cjelokupne ekonomije, putem slobodne HNB.”

Treća mjera u 100 dana nije provedena, o ovoj mjeri nakon dobivanja izbora Kolinda više ne govori.
KOLINDA : Uspostavu likvidnosti u platnom prometu uvođenjem učinkovite financijske odgovornosti i mjera usmjerenih prema plaćanju prispjelih obveza, kako za privatne tako i za državne subjekte.


Moj odgovor je tada bio

“Mora se uspostaviti likvidnosti u protuustavnom monetarnom sistemu, u kojem je HNB lišen Ustavnih funkcija koje državu čine državom a ne kolonijom. Sve lijepo piše u Ustavu u članku 53, koji kaže da je HNB odgovorna za stabilnost valute i opću likvidnost u zemlji i u inozemstvu. Hrvatska narodna banka je dužna po Ustavu održavati likvidnost u zemlji, no umjesto toga Hrvatska narodna banka i Vlada se zadužuju u inozemstvu. Prvu razinu pljačke banaka omogućio je dr.Barbić, a ona je provedena tako što su Zagrebačka, Privredna i ostale banke otete od pravih vlasnika (hrvatskih građana) te kasnije predate novim vlasnicima. Druga razina pljačke banaka odigrala se u trenutku kada je monetarna politika HNB-a bacila u stečaj 25 banaka. Međutim, imovina 25 banaka u stečaju nije nestala, ona je opljačkana i prelila se drugim vlasnicima, a preostale banke su sanirane sa golemih 87 milijardi kuna i potom prodane za svega 5,7 mlrd kuna. To je jedan dio pljačke.Četvrta razina pljačke tih banaka je činjenica da te banke danas odnose 300 do 400 posto dobiti u matične zemlje. To znači da Kolinda krši Ustav i da za to trebaju odgovarati svi oni koji provode politiku poticanja dužničkog ropstva pa i Kolinda.”

Dovoljno ?

Image may contain: text

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 12, 2017 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: