Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Hrvatska je bankrotirala a Živi zid mlati praznu slamu u saboru jer oni neće bankrotirati a mi hoćemo !

 
Živi zid dobro živi u saboru, “njima je dobro” a nama ?

„Ekvador je jedini pravi primjer uspješnog odupiranja svjetskim bankarima. Tamo se vidjelo da je najbitnije tko vodi narod. Jer dok su Island nakon „revolucije“ poveli nedovoljno stručni ili korumpirani ljudi, dotle Ekvador vodi predsjednik Rafael Correa, bivši ministar financija i vrhunski ekonomist koji razumije principe bankarske prijevare. U Ekvadoru su na njegovu inicijativu napravili reviziju kompletnog vanjskog duga od 1940., do danas, uspoređivali kako su se drugi zaduživali i zaključili da je veći dio njihovog duga ilegalan, odnosno protuzakonito stvoren, te su odlučili da će otplatiti samo 20-tak posto tog duga, a 80 posto zadržati i preusmjeriti u razvoj zemlje. Bankari su shvatili da to može postati primjer za kojim bi se mogli povesti i drugi. Nisu htjeli da se to dogodi, pa su brzo zataškali stvar. Prodali su dug Ekvadora – Ekvadoru za višestruko manju cijenu od nominalne, nakon čega je ta zemlja postala financijski neovisna. Da bi sve to mogli učiniti, predsjednik Correa i njegovi suradnici okupili su tim uglednih međunarodnih stručnjaka, koji su analizirali dug Ekvadora te zaključili da se veći dio tog duga može jednostavno prestati otplaćivati!“  podsjeća Bartulović.

Hrvatski je dug nelegalan, možemo ga odbiti plaćati

Napominje potom da bi i Hrvatska mogla slijediti ekvadorski primjer, jer je i hrvatski dug stvoren nelegalno, odnosno protivno Ustavu Republike Hrvatske.

„Da bi Hrvatsku mogla zadužiti, Vlada bi morala raspisati referendum i pitati građane jesu li za ukidanje HNB-a i zaduživanje u zemlji i inozemstvu putem rodnih listova građana i uz kamatu. U javnim raspravama pokazalo bi se da takav sistem kojim se RH i mi građani danas zadužujemo ne postoji u ekonomskoj teoriji. Jer HNB je po Ustavu zadužena za financijske tokove u zemlji, a ne političari. To znači da su i hrvatski dugovi nelagalni, što također znači da bi i Hrvatska mogla, kroz pažljivu proceduru, uz pomoć međunarodnih stručnjaka i uz diplomatske manevre, otpisati veći dio svog vanjskog duga“ smatra Bartulović.

Priznaje potom da smo u nepovoljnijoj poziciji od Ekvadora. Ekvador je, kaže, daleko i od NATO-a i od Europske Unije, okružen je zemljama koje također ne žele biti u sustavu i zato im je lakše osamostaliti se od financijske „elite“.

Proglašavanje bankrota i rješavanje većeg dijela duga

„Kina, Brazil, Rusija, Indija i Južnoafrička Republika rade novi financijski sustav, kako bi izbjegli pljačku zapada. No, mi bi trebali biti neutralni, odnosno surađivati i s jednima i drugima. Karino Hromin Sturm, predsjednik pokreta Zajedno, u svojoj Strategiji razvoja Republike Hrvatske ima zacrtan i diplomatski put u rješavanju vanjskog duga. No, ako nam ponašanje po uzoru na Ekvador ne bi dozvolili, odnosno ako bi umjetno ovdje zbog toga htjeli proizveli krizu kako bi NATO imao povoda za reakciju, postoji i plan B. Po tom scenariju dovoljno je da ministar financija na HINI objavi da je Republika Hrvatska bankrotirala i da odbija svu pomoć i reprograme duga. Samo osigurani nositelji hrvatskih obveznica u takvoj situaciji mogli bi se naplatiti, a svi ostali to ne bi mogli učiniti. Tada bi Hrvatska automatski izašla iz Europske Unije, pa bi mogla osloboditi mehanizme tržišta Narodne banke i kreirati novu kunu. Hrvatska narodna banka mogla bi početi samostalno financirati razvojne projekte i osigurati stvaranje nove vrijednosti“ napominje Bartulović, dodavši kako je Grčka učinila nešto slično.

„Proglasili su djelomični bankrot, nakon čega su mali vlasnici grčkih obveznica izgubili novac, dok veliki nisu. Grčka je tako dijelom smanjila svoj vanjski dug“ kaže Bartulović

Rješenje problema ?

Serija generalnih štrakova koja će osigurati prestanak namještanja izbora i NARODNI REFERENDUM koji svima nama daje slobodu.

Zabranjeno je postaviti ekonomski sustav koji ljudima daje posao i visoki standard, zabranjeno je postaviti nacionalni poslovni plan, poslovni plan gradova i regija i isti financirati 150 puta jeftinijim novcem centralne banke, ispuniti taj poslovni plan, otvoriti radna mjesta, stvoriti nove vrijednosti koje daju pokriće avansu novca centralne banke, zabranjeno je imati najniže cijene, davanja, poreze, trošarine i omogućiti izvoz roba i usluga i stvoriti suficit nacije i davati ljudima visoki dohodak od rada i temeljeni dohodak temeljem vlasništva ljudi u resursima, bankama i centralnoj banci.

oil-png

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 25, 2016 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: