Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Marić i Stanković u emisiji NU2 obmanjuju narod ! ! !

gmo-scarry

Sve stranke služe bankare i korporacije a narod sve to gleda ?

Most, HDZ i SDP i ostaka ekipe, samo su sluge korporacija i mega bankara u procesu koji je uzrokovan razvojem tehnologije u proizvodnji koje su ljude pretvorile u “bespotrebne potrošače resursa”, višak.

Reforme MOSTA i HDZ su nastavak privatizacija, protuustavnog zaduživanja i bacanja dijela uhljeba tj. državne administracije u siromaštvo. Resursi su i dalje opljačkani i pljačkaju se bez milosti, banke također a HNB je stražarska kula logora zvanog Hrvatska.

Taj film ćemo gledati sve dok narod ne stane tome na kraj s NARODNIM REFERENDUMOM.
O kakvim reformama ti muljatori pričaju ? Dovoljno je provesti odluke Sabora RH i Državne revizije i vratiti narodu opljačkane resurse, banke i HNB natrag u vlasništvo po glavi stanovnika i skinuti svima nama protuustavne dugove HDZ i SDP i privatnih bankara ! ! !

To bi bile promjene i reforme koje nude dobar početak.

Toussaint: Vlada RH laže da ne možete prestati plaćati dug !

Éric Toussaint, član međunarodne Komisije za reviziju javnog kredita Ekvadora

Ugledni belgjski stručnjak Éric Toussaint, koji je svojedobno bio član međunarodne Komisije za reviziju javnog kredita Ekvadora i koji je pomogao toj zemlji da otpiše velik dio njezinog inozemnog duga, potvrđuje tvrdnje koje stalno iznosim. Nedavno je, čak štoviše, izjavio da ministar financija RH, guverner HNB i HTV ne govore istinu kada govore da bi prestanak plaćanje dugova bila katastrofa za Hrvatsku.

– Vidjeli smo puno slučajeva koji su pokazali da obustava plaćanja duga nije tragedija. Nakon Drugog svjetskog rata, 169 zemalja je bankrotiralo zbog vanjskog duga. To je manje-više normalna situacija u životu kapitalističkog društva. Iznimno je važno uvjeriti građane Hrvatske da zatraže reviziju duga, kako bi se razumjelo tko su kreditori i za koje se svrhe država zaduživala i da se tom revizijom identificira nelegalni dio duga. Taj dio Hrvatska ne bi trebala ni platiti. No, važno je organizirati građanski pokret, angažirati odvjetnike, pravosudne radnike, revizore, čak i umjetnike koji smatraju da ne žele plaćati nelegalni dug. Nije lako, ali je savršeno moguće – zaključuje Toussaint, te dodaje da Ekvador, nakon što je odlučio prestati plaćati dio duga, nije osjetio nikakvu osvetu kreditora.

Agencije za kreditni rejting postaju posve nevažne

Kreditni rejting Ekvadora je pao, ali to nije značilo ništa. Ako je država odlučila prekinuti otplatu, mišljenja agencija ne vrijede, jer njihove ocjene imaju utjecaj ako plaćate dug. Ako ga ne plaćate, nema ga. Argentina je obustavila plaćanje duga od 100 milijardi dolara krajem 2001. godine, što je daleko više od ekvadorskog. I nije bilo osvete. Argentina je povećala stope rasta. Na Islandu su privatne banke bankrotirale u listopadu 2008. godine. Vlade Velike Britanije i Nizozemske odlučile su nadoknaditi svojim građanima izgubljene depozite u banci IceSave, oko četiri milijarde eura. Nakon toga tražili su od Islanda da im vrati taj novac. Vlada je pristala, ali je predsjednik pod pritiskom građana na ulicama raspisao referendum. Čak 92 posto građana glasalo je protiv otplate. Zatim je islandska vlada sklopila novi sporazum s vladama Britanije i Nizozemske. Pod pritiskom građana, u veljači 2011., opet je raspisan referendum i opet je 63 posto građana reklo – ne.

Narod može odlučiti prestati otplaćivati dug !

Zahvaljujući činjenici da je narod odlučio da ne želi platiti dug, islandske vlasti morale su organizirati bankrot Landsbanka, glavne banke koja kontrolira IceSave izvan države. Naknadno su saznali da je ostalo još novca u bankrotiranoj banci i tim novcem otplaćuju dug Nizozemskoj i Britaniji. To pokazuje da se narod može organizirati protiv toga da vlada otplaćuje nelegalan dug i da postoji rješenje – zaključio je Éric Toussaint, te se tako pridružio grupi nezavisnih hrvatskih stručnjaka koji tvrde da Hrvatska ima pravo prestati plaćati inozemni dug.

Pogledajmo video, sve se može kada se hoće !

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on November 20, 2016 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: