Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Todorić i Rothschild prodaju opljačkanu imovinu građana na burzi

Slikovni rezultat za Dinko Bartulović

Agrokor se priprema za ponudu IPO, koja se ove godine planira odraditi na burzi u Londonu LSE a o tome je i pisao Slovenski Finance Business Daily. Druga opcija o kojoj se govori je da Todorić planira prodati manjinski paket samom Rothschildu a treća vrarijanta vraćanja dugova je da Todorić proda manjinjski udjel novom poslovnom partneru.

U slučaju da ove kombinacije se ne odigraju dobavljači Todorića imaju veliki problem. U sve tri kombinacije na kraju opljačkana imovina građana u protuustavnoj pretvorbi i privatizaciji će nestati nizom transakcija zauvijek.

Pokradena je i sva dokumentacija !

Oteto u Hrvatskoj nije prokleto 

Prodaje se opljačkano vlasništvimo građana, na bubanj idu tvrtke iz sustava pljačke zvanog koncern Agrokor, Agrolaguna, Dijamant, Frikom, Jamnica, Ledo, Mladina, PIK Vrbovec, PIK Vinkovci, Sarajevo Kiseljak, Solana Pag, Vupik i Zvijezda.

Na burzi se govori da su za kupovinu zainteresirani igrači iz SAD, Srednjeg i Dalekog istoka i najviše Kine.


90% opljačkane imovine građana je založeno 

Sve što je Todorić opljačkao u privatizaciji, to je i založio i dužan je do 2018. godine vratiti svoje dugove, kako on to nije u stanju učiniti, sada ćemo gledati transakciju u kojoj se opljačkana imovina građana prodaje na burzi uz pomoć Rothschilda ili druge dvije opisane kombinacije.

Slikovni rezultat za Todorić Rothschild

Domovinski rat pokrenut je zbog pljačke domovine ! 

Privatizacija je odlukama sabora ratno profiterstvo, odlukama ureda za reviziju, protuustavan posao a sama pretvorba u kojoj se vlasnici, mi građani proglašavamo nestalima i imovina se pravnom pljačkom prenosi na državu nije potrebno previše komentirati ?

Kako će se spasiti?

Banke već neko vrijeme iz traže od Agrokor da smanji zaduženost. Omjer duga i novčanog tijeka, ključni pokazatelj financijskog zdravlja poduzeća, u ovoj godini iznosit će skoro 7:1. Da bi se dugoročno tvrtka održala u trgovini taj bi omjer trebao biti 4:1.

U normalnim okolnostima Todorić bi se mogao spasiti prodajom imovine, na primjer, nekim od proizvođača hrane. No, problem je u tome što su te tvrtke financijski isprepletene s matičnim društvom. Ledo, Jamnica, Konzum i druge tvrtke jamče za kredite odobrene Agrokoru. U 2013. godini, Agrokor platio 165 milijuna eura kamata, koje je prikupio uz pomoć svojih podružnica.

U isto vrijeme globalne multinacionalne kompanije, koje bi bili voljni kupiti pojedinačne kompanije Agrokora (Unilever zainteresiran je za Ledo, Coca Cola za Jamnicu) zbog sve teže financijske situacije očekuju spuštanje cijene, znajući da će Todorić prije ili kasnije biti prisiljen prodati.

Prodaja prehrambenih tvrtki na burzi i otkazi?

Najbogatiji Hrvat stoga privremeno rješenje, smatraju slovenski novinari, može naći u javnoj inicijalnoj ponudi (IPO)  dionica za sve diviziju prehrane. Time će zadržati vlast u većem dijelu grupe, jer  proizvodnja hrane i pića predstavlja jednu petinu Agrokorovih prihoda. Nema sumnja da će financijski investitori koji će biti novi suvlasnici prehrambenih tvrtki, zahtijevati njihovu veću profitabilnost.

To gotovo sigurno znači da će u Agrokoru krenuti otpuštanja, što će biti veliki problem za Hrvatsku, koja se još uvijek bori s natprosječnom nezaposlenosti. Sve će se tvrtke naći pred snižavanjem troškova. Prema podacima za prvih devet mjeseci ove godine, tvrtke Ledo, Jamnica i Zvijezda u ovom periodu pozitivno posluju, neki drugi dijelovi Agrokora (Tisku, Belje, PIK Vinkovci, VUPIK) su na gubitku.

Ako počne pad Agrokora, prvo će se zatresti Hrvatska, gdje za Todorićev koncern već neko vrijeme smatraju da su “preveliki da padne”. Znakovito je da je Agrokor u 2015. godini ostvario prihod od 6,8 milijardi eura. To je ekvivalent skoro jedna petina svih prihoda, koji se generira u Hrvatskoj od 584 tvrtki koje su obvezne objaviti konsolidirane bilance.

Gotovo je sigurno da će hrvatska država na ovaj ili onaj način pomoći Agrokoru – i to zbog “politike rotirajućih vrata” između Agrokorovih menadžera i politike. Trenutni hrvatski ministar financija Zdravko Marić dolazi iz Agrokora. Po mjeri Agrokora je i donesena porezna reforma HDZ-ove vlade, smatraju kritičari.

No automatic alt text available.

Ovu pljačku moguće je zaustaviti i osigurati građanima temeljni dohodak !

Ropstvo je stanje ne znanja i duha, naše sluge znaju da ljude mogu samo kontrolirati i manipulirati ali kada svi imamo znanje i želimo slobodu i kada svi znamo da bez vlasništva resursa, banaka i HNB i s protuustavnim dugovima na našim rodnim listovima koji su temelj državne obveznice mi možemo samo bankrotirati i biti čipirani, nema te države koja može zaustaviti narod koji je stvorio državu.

Nitko neće priznati vlastitu grešku i svi upiru prstom u druge ljude 

Tko 95% nas može osloboditi ropstva ? Nitko, to možemo učiniti sami u slozi, ne postoji drugi način nego da se svi zajedno oslobodimo ropstva i koloniju o kojoj govori Šeks pretvorimo u domovinu zaposlenih i sretnih ljudi.

Crkva je državni službenik, oni ne smiju povesti narod u slobodu, stranke se bore za fotelje, sindikati su dio vladavine lopova i njih ne zanimaju promjene jer su vođe kupljene, ljudi su ostali sami, prepušteni sami sebi do bankrota i gubitka svih vlasništva i sloboda, znači samo mi ljudi, nas 95% statističke sirotinje smo snaga koja daje slobodu.

dhl-fast-ship-100pcs-sport-sidehead-sline-grill-badge-s-line-emblem-badges-water-proof-for

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on October 2, 2016 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: