Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

BDP raste, smanjuje se vanjski dug – zbirka bajki i basni

pinocchio-1940-06-g

Gladna djeca u šlolama viču, “BDP raste, smanjuje se vanjski dug” i slave ?

Prava je istina, naime, da Hrvatska proizvodnja i prihodi ne rastu, a svi oni koji građane uvjeravaju u rast – obmanjuju javnost, služeći se krivotvorenim informacijama!

Zaposlenici Državnog zavoda za statistiku, koji ne žele sudjelovati u lažiranju podataka, doživljavaju veliki mobbing na poslu, zlostavljanje, prijetnje, maltretiranje, a pojedini načelnici i voditelji službi čak i fizički nasrću na njih! Zbog tako sulude situacije, fluktuacija radne snage u Državnom zavodu za statistiku je vrlo velika, višemjesečna bolovanja su stalna pojava, premještaji također.

Pojasnili su potom da ‘izvoz raste’, samo ako se statistički prikaže da Hrvatska izvozi banane, automobile, LCD televizore… a to što ne proizvodimo ni banane, ni automobile, ni LCD televizore, nije ni važno. Provoz tuđe robe kroz Hrvatsku računa se kao izvoz, kao što industrija raste – samo ako se industrijskim poduzećima dopiše stotine milijuna kuna nepostojećeg prihoda.

“Svi relevatni pokazatelji svaki se mjesec šalju u Eurostat. Metodološki sve štima, no u stvarnosti je mnogo toga krivotvoreno. U godišnjoj službi, na Odjelu industrije i energije mnogi podaci su u grešci. Stvarne i fiktivne brojke razlikuju se negdje i do 300 posto, što znači da je tvrtkama s 30 milijuna kuna vrijednosti prodanih industrijskih proizvoda dopisano više od stotinu milijuna kuna. Kada otkrijete takve nepravilnosti i upozorite nadređene, odjetnom doznate da ste, tobože, zatražili premještaj, iako niste ništa tražili. Ako premještaj, kojega niste ni tražili, odbijete, onda ste u velikim problemima”, kaže nam djelatnik, koji se potom pita: tko je tu lud?

Osim u Državnom zavodu za statistiku, lažu i u Hrvatskoj narodnoj banci. Hrvatska propada, a ne raste, a oni lažu da se dokopaju vlasti! Bivši direktor Zavoda za statistiku priznao mi je da lažu, kako bi ispalo da Hrvatska bilježi rast. Odavno govorim da rast BDP-a nije pokazatelj blagostanja, niti uspješnosti političkih elita, već fikcija i krivotvorina.

Kada će ljudi shvatiti da nas nitko ne može osloboditi dužničkog ropstva i vladavine lopova nego mi sami, zajedničkim radom i glasom ?

picture1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 16, 2016 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: