Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Križni put Hrvatskog naroda danas se zove EU-ropska Unija

Bankari su stvorili EU !

Ostvario se san privatnih bankara. Stvorena je EU, međudržavna organizacija, koja se pretvara da je država a to nije. EU parlament nije parlament, jer odluke donose ne izabrani članovi EU komisije, za koje nitko ne glasa a EU parlament je samo ukras EU demokracije, EU parlament ne odlučuje o ničemu, EU parlament je leglo debelo plaćenih uhljeba.

EU nije monetarna unija !

ECB nije centralna banka, ECB ne financira tokove u EU i van EU, konstrukcija je napravljena s ciljem da sve centralne banke ostanu bez ekonomskih funkcija, što omogućuje kamatarenje svih naroda s 150 puta skupljim novcem ukucanim u računalo privatnih bankara !

Dokaz da bankari vladaju EU i kupljenim političarima je tu !

U Berlinu je izbila afera nakon otkrića ekonomskog dnevnika “Handelsblatt” da “sufleri” američke investicijske banke Goldman Sachs zapravo “kroje” financijsku politiku Njemačke, umjesto da to čini vlada i nadležna ministarstva. Prema podacima iz kalendara posjeta ministarstvu vanjskih poslova i vladi u Berlinu, proizlazi da je pedesetak termina posvećeno Christoph Brandt-u, jednom od ključnih igrača u centrali Goldman Sachs-a, svjetskog lidera u investicijskom bankarstvu”, izvijestio je “Handelsblatt” i dodao da je to dvostruko više od broja susreta vlade s liderima vodećih njemačkih banaka.


Merkel, potrčko bankara u društvu s  Lloyd Blankfein predsjednik uprave i CEO Goldman Sachs

U razdoblju od 2009. do 2012. godine Brand je 48 puta zakucao na vrata kabineta i nadležnih ministarstava u Berlinu, u prosjeku jednom mjesečno, saznala je “Politika” u Berlinu.

Echart von Kleiden, državni tajnik u kabinetu njemačkekancelarke Angele Merkel, potvrdio je u razgovoru s predstavnicima medija da je uz spomenutih 48 posjeta imao 25 dodatnih sastanaka sa predstavnicima Goldmana Sachsa.

Bankarska EU-ropska Unija ? 

Bez slobodne Narodne banke nema ekonomije !

Nismo li znali da brokere ne zanima spašavanje gospodarstva, nego samo zarada? Nismo li znali da financijski špekulanti stvaraju krize samo zato da bi na njima debelo zaradili, ne osvrćući se na milijune građana koji će izgubiti svoj novac i svoje domove? Nismo li i predobro znali kako sve tri glavne bonitetne agencije koje snižavanjem kreditnog rejtinga europske države šalju u bankrot – Fitch, Moody’s i Standard & Poor’s – nisu nikakve nadnacionalne i neutralne institucije, nego kompanije sa sjedištem u Americi, čije dionice kotiraju na burzi i koje svojim procjenama žele maksimizirati svoju zaradu?

Goldman Sachs, taj američki financijski gigant i jedna od najvećih američkih investicijskih banaka – istinski vladar svijeta, uvijek je iz svih kriza izlazio kao pobjednik. I usput dobro zaradio. Svih ovih godina koje su milijune ljudi bacile na prosjački štap – u Americi i diljem svijeta – Goldmanovi trezori na Wall Streetu sve su puniji, uglavnom proporcionalno stupnju bankrota, nesreće i siromaštva što se iz Wall Streeta koncentričnim krugovima šire svijetom.

Zloglasni bankari preuzimaju državu:
Goldman Sachs kupuje slovenski vanjski dug, sprema li se isto i Hrvatskoj?

Raniji vlasnički udio u slovenskim državnim obveznicama američka banka odlučila je ‘podebljati’ nakon najave da bi ta zemlje mogla biti slijedeća koja će nakon Cipra zatražiti europsku financijsku pomoć. Zbog toga su obveznice ‘pojeftinile’ što je iskoristio Goldman Sachs. Slovenske banke opterećene tzv. lošim kreditima navodno trebaju 4 milijarde eura svježeg kapitala kako bi preživjele.


EU-ROPSKA UNIJA !

Europska Unija je nastala s dva cilja. Prvi cilj je oduzeti monetarnu neovisnost svih nacija, blokirati NARODNE BANKE,
drugi cilj je privatizacijama, deložacijama i ostalim akrobacijama, sa suludim kamatama oduzeti svim narodima resurse putem instalacije dužničkog ropstva s 150 puta skupljim novcem.

Zabrinjavajuća činjenica je da bez demokratskih izbora predsjednici pojedinih vlada, kao i guverneri ECB dolaze iz Goldman Sachsa.

Ovo su jasni dokazi da Hrvatskom kao i Europskom Unijom upravljaju bankari čije naredbe ispunjava i HDZ i SDP i sve stranke u Saboru od 1990 do danas.

Novi predsjednik Europske Središnje Banke je Mario Draghi. Ta osoba je bila zamjenik predsjednika i direktor Goldman Sachs International i član Upravnog odbora Goldman Sachs-a. Draghi je također bio talijanski Izvršni direktor Svjetske banke, guverner Banke Italije, član upravnog vijeća Europske središnje banke, član Upravnog odbora Banke za međunarodna dogovore, te član odbora guvernera Međunarodne banke za obnovu i razvoj i azijske banke za razvoj te predsjednik Uprave za financijsku stabilnost.

Očito, Draghi želi zaštititi moć bankara.

Talijanski novi premijer, koji je imenovan bez da je izabran, bio je član Uprave Goldman Sachs-ovog odbora za međunarodno savjetovanje. Mari-ja Monti-ja imenovala je Europska komisija, vladajuća organizacija EU-a. Monti je europski predsjednik Trilateralne komisije, američke organizacije (think tank lobi) koja je promicatelj američke hegemonije u svijetu. Monti je član Bilderberg grupe i osnivač i član grupe Spinelli, organizacija stvorena u rujnu 2010. čiji cilj je olakšavanje integracije unutar EU.

Baš kada je neizabrani bankar bio instaliran kao premijer Italije, još jedan neizabrani bankar bio je instaliran kao premijer Grčke. Oni su očito postavljeni kako bi ispostavili rješenje europske dužničke krize na način koji je najpovoljniji za banke.

Grčki novopostavljeni premijer, Lucas Papademos, bio je guverner Grčke Banke. Od 2002.-2010. bio je potpredsjednik Europske Središnje Banke. On je također član američke Trilateralne komisije.

Jacques Delors, osnivač Europske unije, obećao je na Kongresu britanskog sindikata 1988. da će Europska komisija zahtijevati da europske vlade uvedu zakonodavstvo čija je glavna politika zapošljavanje ljudi. Umjesto toga imamo situaciju u kojoj bankari upravljaju Europskom komisijom i zahtijevaju da europski radnici spase privatne banke prihvaćajući niže plaće, manja socijalna prava i kasnije umirovljenje.

picture3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on June 24, 2016 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: