Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Lopova Nadana Vidoševića mijenja HYPO Pašalić ?

HDZ otvorio Iviću Pašaliću put u vodstvo Hrvatske gospodarske komore?

“Domoljubi” iz HDZ i SDP pljačkaju gladan narod ! 

U AFERU Hypo umiješan je i Ivić Pašalić, tvrdi austrijski dnevni list Der Standard u tekstu naslovljenom “Kako je Hypo držao pod ruku svoje VIP klijente”.

Sada otkrivaju da je u priču umiješan i Pašalić, kojeg u dokumentima Hypo banke nazivaju “Mister P.”, od kojeg je banka navodno i kupila zemljište. Prema tvrdnjama Der Standarda, zemljište je kupljeno kako bi se dvije Pašalićeve firme spasilo od financijskih poteškoća.

Austrijanci tvrde da su pitanje spašavanja Pašalića na dnevni red stavili bankari Wolfgang Kulterer i Gunter Striedinger još 2002. godine. Pašalićevim kompanijama tada je, prema memorandumu kojeg je Striedinger 2003. godine poslao Kultereru, prijetio bankrot i trebalo mu je priskočiti u pomoć.

Nedugo zatim od Grada Paga kupljeno je zemljište na Pagu, kojeg je Pašalić zatim, prema tvrdnjama Der Standarda, prodao firmama u vlasništvu Hypo banke za 37.231.428 milijuna eura. Izvorna cijena zemljišta, prema pisanju Der Standarda, bila je 4,37 milijuna eura.

Ustaše i partizani su HYPO bankari ?

Opljačkani novac Hrvata i prljav novac HDZ dio je Hypo afere !

Der Stand, citiramo;
“emisari Tuđmanove stranke njen prljavi novac prenosili su na 77 računa u inozemstvu, neke i u Hypo banci”

HNB zanima Austriju zbog tvrdnji da su Edmund Stoiber i Ivo Sanader 2007. godine pritiskali Rohatinskog da odobri prodaju Hypa BLB-u, što je ovaj blokirao, pa Der Standard u tiskanom izdanju za srijedu piše da su Sanader, Vladimir Zagorec i Ninoslav Pavić nekoć kao “emisari Tuđmanove stranke njen prljavi novac prenosili na 77 računa u inozemstvu, neke i u Hypo banci”.

Hypo afera je samo kap u moru pljačke Hrvatskog naroda ?

Imena koja skriva MUP nalaze se u ovom tekstu, imena tvrtki nema smisla objavljivati, sva imena ljudi i tvrtkil, nalaze se odavno objavljena u medijima, izgleda samo MUP ne zna pročitati dokumente iz Austrije i privesti pljačkaše ?

U Aferi Hypo  2007. godine se otkriva kako su Karamarko i njegova tvrtka Soboli radili za Hypo Grupu. Štoviše, iz tog je strogo povjerljivog dokumenta razvidno kako je Karamarko najvjerojatnije zloupotrebljavao svoju poziciju u SOA-i i sigurnosnom sustavu kako bi za Hypo Grupu s jedne strane pribavljao povjerljive informacije državnih službi, a s druge strane onemogućavao istrage i postupanja nadležnih državnih institucija prema Hypo Grupi i njenim pedstavnicima u Hrvatskoj.

Pljačka teška 50.000.000.000,00 EUR (da milijardi EUR)

Prema nekim procjenama iz istrage, te su sumnjive financijske operacije Hypo Grupe do 2009. godine dosegnule nevjerojatan iznos između četrdeset i pedeset milijarda eura, zbog čega je Austrija na kraju bila prisiljena nacionalizirati ovu financijsku grupaciju, te pokrenuti posebnu reviziju sumnjivih kreditnih plasmana unutar cijele Hypo.

Zataškana istraga HYPO mafijaša ?

Pod istragom su se tako našli i Ivica Todorić i njegov Agrokor, Ninoslav Pavić i njegov EPH, kao i NCL media grupa, te vlasnik riječkog Novog lista Robert Ježić. Na popisu sumnjivih kredita našle su se i velike građevinske kompanije poput Viadukta i Konstruktora, ali i tvrtke Pevec; Plodine, Coning; Dalekovod, Saponia, Konzum, Aluflexpack, Kerum i Magma, te Podravka, Brodosplit, Đakovština, Brodogradilište 3. maj i M SAN Grupa. Od nekadašnjih i sadašnjih političkih dužnosnika u Hrvatskoj, na popisu se nalaze: Ivo Sanader, Ivić Pašalić, Vladimir Zagorec, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Tomislav Karamarko, Ivan Jakovčić, Stevo Žufić, Milan Bandić, Branimir Glavaš, Miomir Žužul, ali i bivši premijeri Zlatko Mateša i Franjo Gregurić.

dT8p6yxTe

Osim njih na popisu osoba pod istragom nalaze se Robert Ježić i njegov DIOKI, Bruno Orešar i Hoteli Novi, Jako Andabak, Tomislav Horvatinčić, Goran Štrok, Mićo Carić, Anto Nobilo, Božo Jusup, Zdenko Zrilić, Miroslav Kutle, Hrvoje Petrač, Ivan Čermak i Neven Barać, ali i nekadašnji djelatnici Hypo Grupe u Hrvatskoj Radojka Olić, Krešimir Starčević, Igor Kodžoman, Zoran Sikirica i Mia Mihovilović, te poduzetnik Željko Žužić.

Pod istragom bi da je živ bio i nekadašnji vlasnik i direktor NCL media grupe Ivo Pukanić, dok je sad pod istragom sumnjiva kupoprodaja vlasničkih udjela NCL media grupe od strane Vienna Capital Partners, za koje se vjeruje da su kod kupnje NCL media grupe nastupali kao punomoćnici tajnih vlasnika, koji su odobrili isplatu toga novca sa tajnih računa kod Hypo banke.

0000
SDP je također prikrivao pljačku naroda !

Tajni računi u vladavini lopova su i dalje tajni, zahvaljujući HDZ i SDP  ?

Austrijanci su napokon, nakon četiri godine od prvog zahtjeva hrvatskog državnog odvjetništva, pristali otvoriti tajne račune Hypo banke, ali i svih ostalih banaka u Austriji te ih dostaviti. To bi mogao biti popis najvećih hrvatskih pljačkaša isprepletenih u lancu politike, privatizacije i organiziranog kriminala.

Austrijski mediji temeljito su popratili posjet austrijskog parlamentarca Petera Pilza i šefa koruških parlamentarnih istražitelja afere Hypo Rolfa Holuba DORH-u i guverneru HNB-a Željku Rohatinskom, posebno zbog povezanosti bankarske afere i politike.

HNB zanima Austriju zbog tvrdnji da su Edmund Stoiber i Ivo Sanader 2007. godine pritiskali Rohatinskog da odobri prodaju Hypa BLB-u, što je ovaj blokirao, pa Der Standard u tiskanom izdanju za srijedu piše da su Sanader, Vladimir Zagorec i Ninoslav Pavić nekoć kao “emisari Tuđmanove stranke njen prljavi novac prenosili na 77 računa u inozemstvu, neke i u Hypo banci”.

Sada pritvoreni bivši šef Hypa Wolfgang Kulterer označen je kao onaj koji je otvorio vrata Sanaderu, a bivši supermenadžer Hypa Günter Striedinger Zagorcu. Pavić je istaknut i kao jedan od kasnijih kupaca Hypove tvrtke kćeri Hypo Consultants.

Standard podsjeća i da je Hypo od Branimira Glavaša za 280.000 eura otkupio stan koji je ovaj većim dijelom dobio od RH. Glavaš je navodno putovao Hypovim avionom u posjet Jörgu Haideru, a spomenut je i Ivić Pašalić kao korisnik Hypovog kredita od 30 milijuna eura za gradnju prodajnog centra iako on nije imao nikakvog iskustva u takvim aktivnostima.
Njemački tužitelji podigli su optužnicu protiv osam bivših članova Uprave njemačke banke Bayerische Landesbank za prijevaru prilikom kupnje austrijske Hypo grupe 2007. godine, javlja Reuters.

Menadžeri BLB-a namjerno su zanemarili rizike prilikom preuzimanja austrijske banke, što je dovelo do štete od otprilike 550 milijuna eura Bayer LB-u, priopćili su minhenski javni tužitelji u srijedu.

Četvero optuženika tereti se također za korupciju i poticanje kršenja povjerenja u vezi sa sponzoriranjem stadiona u Klagenfurtu.

Bayern LB  je 2007. godine za 1,63 milijardi eura kupio 50-postotni udjel u austrijskoj banci Hypo Alpe Adria eura kako bi se proširio na tržišta istočne Europe, no kasnije su na vidkelo izašli loši zajmovi vrijedni milijarde eura što je dovelo do prodaje austrijske banke za jedan euro krajem 2009. godine.

Svi članovi uprave Bayern LB smijenjeni su uslijed velikih financijskih problema tijekom financijske krize.

Ukupno je BLB između 2008. i 2009. godine izgubio skoro 8 milijardi eura, zbog čega su vlasnici morali uložiti 10 milijardi eura financijske pomoći.

 

Svjedočenje Ive Sanadera

Zemaljski sud u Klagenfurtu ispitao je o Hypo banci u prosincu prošle godine i bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera. Bivši premijer, a sadašnji pritvorenik u Salzburgu izjasnio se da mu je savjest čista te da nikad nije tražio ni primio novac ni proviziju.

Austrijski mediji kao jednog od ključnih lobista Hypo banke u Hrvatskoj navode Roberta Ježića, vlasnika Dioki grupe i riječkoga Novog lista, pozivajući se na pismo u kojem bivši šef uprave Wolfgang Kulterer spominje Ježića kao osobu s dobrim vezama s tadašnjim premijerom Sanaderom, preko kojeg onda ima ulaz u sve strukture. Ježić i Sanader su ‘najbolji prijatelji i saveznici’, naveo je Kulterer.

Robert Ježić u travnju je pušten iz višemjesečnog pritvora u kojem je bio zbog sumnje da je zajedno sa Sanaderom, te bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom i direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom dogovorio prodaju struje Diokiju po cijenama nižim od tržišne.

Slučaj Kulterer

U ožujku ove godine završen je prvi sudski proces ovog opsežnog slučaja. Austrijski sud oslobodio je bivšeg šefa Hypo banke Wolfganga Kulterera  i još dvojicu Hypovih dužnosnika optužbi da su namjerno zlorabili fondove banke kada su odobrili zajmove zrakoplovnoj kompaniji Styrian Airways AG. Ta je tvrtka kasnije propala, a s Hypom ju je vezao sumnjivi kredit od dva milijuna eura.

U aferu Hypo, prema riječima Rolfa Holuba, čelnika istražnog povjerenstva o propasti Hypo banke, osumnjičeno je 60 osoba iz cijele Europe.

Vrijeme je za referendum !

IST PR LAŽI

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on May 4, 2016 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: