Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Grabovac : “MMF me smijenio zbog suficita !”

post image

Nikola Grabovac i MMF

“Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond ne žele jaku i pravu BiH jer bi ona bila osnovni generator razvoja privrede. Navedene institucije žele Centralnu banku samo radi forme, pri čemu se ona ne miješa, niti obavlja svoje osnovne poslove. Možda će i neki predstavnici Centralne banke, a posebno Agencija za bankarstvo (FBiH i RS) biti protiv jer će izgubiti svoj status i položaj po kojem dobijaju visoke plaće za nikakvu odgovornost. Što prije dobijemo pravu Centralnu banku BiH sa punim i pravim nadležnostima i odgovornostima, možemo očekivati početak poboljšanja postojećeg ekonomskog stanja u BiH”, piše Grabovac u svojoj knjizi “Privreda Bosne i Hercegovine pred kolapsom”.

MMF ima za plan bankrot ljudi 

“Ja sam jedini u Evropi koji sam imao suficit u budžetu. Na skupštini je razmatrano i usvojeno da smo sto posto izvršili svoje obaveze i ja sam smijenjen u roku od mjesec dana. Zašto? Nisam se uklapao, nisam dozvolio da provode javašluk”, prisjeća se Grabovac za Klix.ba i nastavlja: “Ja sam MMF-u rekao: ‘Gospodo, vi nama dogodine nećete trebati jer mi ovdje imamo svoja sredstva za finansiranje i suficit u budžetu.’ Nakon mjesec dana su me premjestili na drugu poziciju. Paddyju Ashdownu sam napisao: ‘Vi ste odgovorni za ekonomsku krizu BiH. Ne samo zato što ste mene smijenili, nego zato što niste postavili drugu osobu koja bi nastavila makroekonomsku viziju razvoja Bosne i Hercegovine.’

Deficit je dobar, kaže MMF !

U sadašnjem ekonomskom okruženju nema nikakve šanse za to, jer je sistem tako postavljen, svjesno i namjerno, da uvijek imamo deficit, da se uvijek moramo obraćati MMF-u koji će nam do jednom davati nove kredite, a onda kad se prezadužimo, uzeti naša kapitalna dobra. To znači da ćemo morati prodati i Telecom i Elektroprivredu i druge resurse za male pare.

Svjetska banka je zajedno sa MMF-om igrač na svjetskoj sceni, ali nisu oni kreatori takve politike, oni su samo instrument putem kojeg se provodi takva ekonomska politika. Oni svjesno drže takve igrače koji nisu sposobni, nisu svjesni, niti stručni. Oni nam daju kredite sa odgodom plaćanja od pet godina, a domaći političari to zdušno prihvataju jer ih nije briga ko će vraćati kredite kad oni više ne budu na ministarskim pozicijama i politički aktivni.

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Karino Hromin Sturm i Nikola Grabovac govore isto

Sve što stručnjaci govore, potvrđuju nobelovci Stiglitz i Krugman ali narod je slijep, nada se boljem kao tele kod mesara ?

Poslušajmo nobeovca koji jasno govori da HDZ i SDP veleizdaju narod za visoke provizije ! U programu MOSTA jasno piše da slijede nove privatizacije a prva je privatizacija zdravstva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on December 21, 2015 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: