Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Potpredsjednik akademije HAZU je autor narodne pljačke HDZ i SDP !

Dinko Bartulović 1

Kako je Hrvatska kolonizirana
od strane stranih bankara i uz pomoć domaćih veleizdajnika

autor : g. Kramarić

Britkom analizom uzroka katastrofalnog ekonomskog stanja u Hrvatskoj i teškim optužbama na račun hrvatske političke elite, članove HAZUD-a u ponedjeljak su, u drugom dijelu svečane akademije posvećene 200. obljetnici Ivana Mažuranića, šokirao je konomski ekspert Dinko Bartulović .

Prisutnima su ,naime, bez imalo uljepšavanja opisali način na koji je Hrvatska kolonizirana od strane međunarodne bankarske oligarhije, ali i uz veliku pomoć domaćih veleizdajnika.

– „Oni“ danas posjeduju sve a mi smo sve izgubili – bila je uvodna teza Dinka Bartulovića, koji je potom govorio o uzrocima stanja kakvo je danas.

Dinko Bartulović 2

– U povijesti Hrvatske imali smo jedan jedini referendum, i to onaj o neovisnosti Hrvatske. Sve druge odluke političari su donosili neustavno, jer za ništa nisu pitali narod. Građane Hrvatske opljačkali su po zakonu kojega je donio akademik dr. Jakša Barbić, a princip te pljačke bio je u tome da je vlasnicima oduzeta sva imovina, nakon čega su nevlasnici postojali vlasnici. Početak te besramne pljačke –  koju je omogućio dr. Barbić – bilo je preuzimanje Zagrebačke banke i Tvornice duhana Rovinj, koji su narodu oteti za svega 45 minuta  – istaknuo je u uvodu svog predavanja ekonomist Bartulović, koji je potom pojasnio da je dr. Jakša Barbić naše (društveno) vlasništvo preko noći pretvorio u državno, nakon čega su narod godinama sustavno uvjeravali da je država loš vlasnik, zbog čega su državne tvrtke predavane u ruke raznim Lukovićima, Prkama i ostalim pripadnicima 260 hrvatskih obitelji.

Ta pljačka traje i danas, što najbolje dokazuje žurna prodaja Hrvatskih autocesta, HEP, HPB, u trenutku kada je svima jasno da će cijena autocesta s vremenom rasti.

Akademska pljačka naroda i nacije !

– Prije zakona koje je pisao dr. Barbić, mi građani bili smo vlasnici 98 posto ukupne imovine RH. Barbić je pred kraj SFRJ bio i autor saveznog Zakona o društvenom kapitalu i Zakona o vrijednosnim papirima iz 1990., koji su još prije raspada Jugoslavije otvorili put za pretvorbu i privatizaciju.

Na taj način opljačkani su naši resursi, što je de facto ukinulo državu, jer prvi zadatak države je upravljanje resursima. Prvo su nas, dakle, pokrali pa su to što su ukrali podijelili odabranim obiteljima za 2 do 4 posto realne vrijednosti te  imovine.– podvukao je Bartulović te je potom opisao četiri razine pljačke hrvatskih banaka.


dr. Jakša Barbić autor pljačke i veleizdaje Hrvata, treći desno

– Prvu razinu pljačke banaka omogućio je dr.Barbić, a ona je provedena tako što su Zagrebačka, Privredna i ostale banke otete od pravih vlasnika (hrvatskih građana) te kasnije predate novim vlasnicima. Druga razina pljačke banaka odigrala se u trenutku kada je monetarna politika HNB-a bacila u stečaj 25 banaka. Međutim, imovina 25 banaka u stečaju nije nestala, ona je opljačkana i prelila se drugim vlasnicima, a preostale banke su sanirane sa golemih 87 milijardi kuna i potom prodane za svega 5,7 mlrd kuna. To je jedan dio pljačke.

Četvrta razina pljačke tih banaka je činjenica da te banke danas odnose 300 do 400 posto dobiti u matične zemlje – kazao je Bartulović.

–         Bivši guverner Škreb po nagovoru MMF-a ukinuo je sve funkcije Narodne banke i za nagradu postao direktor MMF-a za Albanijiju. Tako se dogodilo da je godišnji trošak novčanice od stotinu kuna porastao sa 10 lipa, na čak 7,5 do devet kuna. Za toliko su, naime, porasle kamate nakon što je ukinuta funkcija Narodne banke. Temeljem te lihvarske kamate do danas se pljačka narod i ako se nešto ubrzo ne promijeni, svi mi ostat ćemo bez svojih domova, jer je poznato da svaka kamata veća od četiri posto neumoljivo dovodi do bankrota države.

Kamata je oružje u toj operaciji. No ona je podmuklo oružje jer je načujna, a stalno radi te ubija u tišini – istaknuo je Bartulović pa zaključio da su privatizacija i pretvorba planski izvedene, zbog čega je potrebno postupiti po nalazu državne revizije Šime Krasić koja je utvrdila da je 95 posto pretvorbe protuzakonito, te da je svega 2 posto čistog kapitala tada uneseno Hrvatsku.

– Hrvati više nemaju Hrvatsku narodnu banku niti zlato narodne banke! Sve  stranke u Domovini ne misle vratiti Hrvatima monetarnu neovisnost koju smo imali do 1994. godine, a ne kane ni osloboditi naše rodne listove suludih protuustavnih kamata i protuustavnih dugova u obliku državnih obveznica i vratiti nama građanima naše opljačkane resurse, banke i HNB.

Svi znamo da se Hrvatska danas nalazi u protuustavnom sistemu zaduživanja, van ekonomske znanosti. Taj sistem zaduživanja temelji se na nacisitičkom zakonu iz 1932. godine. Na taj način prvi su puta međunarodni bankari zadužili SAD za vijeme II. svjetskog rata. Novac se kreira ukucavanjem u računalo privatnog bankara, a ima pokriće u dugu rodnog lista svih građana, upakiranih u državne obveznice.  Ti dugovi protuustavno se vraćaju naplatom sve viših poreza, trošarinama, poskupljenima, privatizacijama, koncesijama, monetizacijama, ovrhama i deložacijama stanovništva. Za takvo zaduživanje država nema odobrenja građana. Sve je, dakle, odrađeno u „tišini“ po uputama novih gospodara – podvukao je Bartulović, pa podsjetio i na pljačku hrvatskog narodnog zlata.

– Čim je Rohatinski iz Agrokora došao u HNB, ispod cijene je prodao sve zalihe zlata te se potom vratio u Agrokor!

Prodaja hrvatskog zlata omogućila je ‘nekome’ zaradu od 300 posto – naglasio je Bartulović te dodao da je pokret ZAJEDNO pozvao Hrvatsku vladu da putem Hrvatske narodne banke i Poštanske banke izvrše operaciju “TWIST” i da sve protuustavne dugove čije se kamate kreću od 7,5 do 9 posto zamijeni za jednu novu obveznicu Vlade RH s cijenom od 0,30 posto. No i taj prijedlog Vlada je, kaže Bartulović, odbila, što nedvojbeno potvrđuje da se Vlada RH zalaže za 30 puta višu kamatu.

– Svaki građanin bilo koje države na svijetu s protuustavnim obvezama koje su namjerno uvećane za više od 30 puta, mora bankrotirati i ostati bez doma, hrane i ljudskih prava – zaključio je Bartulović.

Rješenje problema ?

Narodna sloga, serija generalnih štrajkova i NARODNI REFERENDUM !

picture1

Advertisements

2 comments on “Potpredsjednik akademije HAZU je autor narodne pljačke HDZ i SDP !

 1. stella
  April 24, 2015

  Mijenjajmo lopove za postene da vode zemlju i pucanstvo

  Liked by 1 person

 2. Ljubi Koenig
  August 9, 2015

  Svako pitanje ima jedan odgovor i svaki problem jedno rješenje ,no problemi se sami od sebe neće rješiti ako se narod zajedno ne pokrene.U Hrvatskoj je uz pomoć domaćih izdajnika uništena svaka moralna, ljudska i privredna vrijednost.Već 25 godina pljačke, kriminala,protuustavnih ovrha i narod još čeka da se čudo desi !!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on April 24, 2015 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: