Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Švicarac je stara igra bankara ! Sada je na redu igra sa stambenim kreditima u eurima ?


Ekonomski nepismeni ljudi nikada neće naučiti ekonomiju i geopolitiku !

Igra sa švicarcima je stara više od 35 godina, prvi puta je igrana u Australiji 1980. godine, kada su građanima Australije ponuđeni stambeni krediti u švicarcima i naravno građani Australije su ostali bez gaća. Ekonomska povijest se uvijek ponavlja od starog Rima do danas.

Trik je vrlo jednostavan, ako se posuđuje novac u valuti koja pada može se uštedjeti 20% do 40% od ukupne novčane mase glavnice, znači korist od biranja takve valute je ogromna, danas biranje takve valute ne rade ljudi, nego super računala, koja vrše veliki broj analiza putem algoritama i prepoznatljivih uzoraka, što još više ljuti nas ekonomiste, kada HNB dopusti da se ljudima ponude takvi krediti, koji su protuustavni jer imaju valutnu klauzulu, koji su štetni jer nemaju niti jasnu formulu kako se računa promjenjiva kamatna stopa, npr. 6 mjesečni libor CHF + 1% = kta% i na kraju ti krediti nemaju propisanu zaštitu u pomaku švicarca od strane HNB, koji mora štiti stanovništvo, na način da HNB propiše bankama da se valutni rizik osigurava pozicijom HEDGE u banci ili policom osiguranja AAA koja će pokriti taj rizik za banku i klijenta a to će klijenta banke koštati par stotina kuna godišnje na stambenom kreditu. Znači HNB ne zna raditi niti po Ustavu RH, niti protuustavno profesionalno i kvalitetno ! govoriti da je valutna klauzula protuustavna i da svi krediti moraju biti kunski nema smisla, to već i mala djeca znaju !

U Švicarcu su zaduženi svi građani, od Velike Britanije do Grčke !

Uvaliti ljude u “jeftin” kredit u švicarcu, je stari bankarski trik, jer prosječna osoba bez znanja, jednostavno tone, usred ekonomske “krize”. Upravo ovi trikovi bankara su još jedan razlog zašto je svjetska ekonomija u deflaciji.

 

 

02.01.2015. godine pisali smo Udruzi Franak da će Švicarac eksplodirati, jer smo u projekcijama vidjeli da će SNB popustiti, sa ciljem da se obrani od pada EUR i da će doći do odvajanja vezanosti valuta umjetnim kursom na 1,20. Nisu nas shvatili ozbiljno članovi Udruge Franak, te je nastupila šteta u milijardama kuna.

 

 

Banke teroriziraju i dalje sa EUR stambenim kreditima !

Svima nama je jasno da će stambeni krediti u EURIMA funkcionirati na isti način kao i krediti u švicarcima, EUR će rasti, kuna će padati i cijena nekretnine će padati i nositelj kredita će kunski kredit sa klauzulom u EUR preplaćivati i na kraju ostati bez novaca i stana.

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on January 26, 2015 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: