Društvo u kojem nema siromaštva jest ono koje ima najplemenitija načela. (Platon)

Pudlica bankara nije guverner HNB !

 

Slikovni rezultat za dinko bartulović

Svi guverneri HNB moraju biti uhićeni, saslušani i poslani na suđenje zbog veleizdaje !

Odgovarati kupljenom guverneru zatvorene Narodne banke u kojoj sjedi CIA u uredu do guvernera ili o viceguverneru mafijašu milijarderu ima smisla ? Svaki pismeni ekonomist misli da je njihovo mjesto u sudnici i zatvoru jer njima nema spasa. Zatvoriti monetarnu funkciju narodne banke, bez rasprave u Saboru, bez referenduma, “u tišini” pristupiti kartelu međunarodne financijske oligarhije i predati sve monetarne slobode Hrvata za debele račune u Švicarskim bankama i još deblje provizije prilikom svakog zaduživanja naših rodnih listova putem državnih obveznica, je veleizdaja, nacionalna sramota, kršenje Ustava RH i rad bez mandata nas građana.

ae59c8fead3ce36c6955

 

Prva funkcija

države je upravljanje resursima koji su vlasništvo rođenjem svakog građanina a ne pretvorba i privatizacija.

Kako su resursi građanima pokradeni u pretvorbi i podijeljeni u privatizaciji odabranim huljama, država je tim činom veleizdala građane, kršeći Ustav i sve međunarodne zakone o stjecanju vlasništva i time se izgubila i država koja je tim činom postala kolonija a građanin dužnički rob. Rješenje problema je samo jedno.

Poništena pretvorba daje ništavnu privatizaciju, jer naša opljačkana vlasništva su opljačkana bez mandata nas vlasnika građana jer referendum za to i javna rasprava nikada nije održana i zato jer se rat koristio za pljačku.

Nobelovac i bivši predsjednik Svjetske banke jasno kaže:  Svi koji privatiziraju su korumpirani da to i čine !

Joseph Stiglitz, profesor ekonomije na američkom sveučilištu Stanford, bivši savjetnik predsjedničkog vijeća Billa Clintona i bivši predsjednik Svjetske banke za obnovu i razvoj odlučio je „progovoriti“ o tome kako moćne zapadne banke i Međunarodni monetarni fond u svojim tajnim dokumentima planiraju i hladnokrvno izazivaju socijalne nemire u mnogim siromašnim i tranzicijskim zemljama diljem svijeta koje „pomažu“.

 0000000000000
Nobelovac prof. Joseph Stiglitz , drugi s lijeva na slici 

Pa citirajmo nobelovca ;

” PRVI KORAK – PRIVATIZACIJA

Prvo što vlada zemlje-žrtve treba neodlžno provesti je privatizacija gospodarstva, a posebice velikih javnih i ključnih industrijskih poduzeća koja čine kralježnicu privrede. Umjesto da se argumentirano usprotive zahtjevu za brzopletu prodaju javnih poduzeća mnogi su političari požurili u radosnu (ras)prodaju elektroprivrede, naftne industrije i vodoprivrede kao gospodarski imperativ.

prof.  Stiglitz prima Nobelovu nagradu za ekonomiju

Da bi ušutkali trezvene kritičare takvog nepromišljenog postupka s teškim dalekosežnim posljedicama oni se pozivaju na imperativne zahtjeve Svjetske banke za obnovu i razvoj. „Možete vidjeti kako im se rašire oči na mogućnost dobivanja provizije ako se u procjeni vrijednosti imovine velikih javnih poduzeća i ključnih industrijskih poduzeća skine koja milijarda ili barem nekoliko stotina milijuna dolara“ – kaže profesor Stiglitz “.

John Perkins, ekonomski ubojica, bivši CIA  operativac

John Perkins je, da podsjetimo, bio čovjek čiji je zadatak bio krojenje novog ekonomskog poretka skupa s čelnicima MMF-a, Svjetske banke i drugih globalnih financijskih institucija. Osjetivši grižnju savjesti zbog onoga što je radio, napisao je knjigu “Ispovijesti ekonomskog ubojice” (“Confessions of an Economic Hit Man”) u kojoj je potanko opisao “prljave poslove” kojima se bavio.

U knjici Perkins priznaje da je ‘najvažniji zadatak ekonomskog plaćenog ubojice otkriti one zemlje Trećeg svijeta koje imaju bogate resurse za koje su zainteresirane američke korporacije, da bi potom Svjetska banka i slične institucije tim zemljama odobrile ogromne pozajmice. Zemlja završava tako što upada u ogroman dug koji ne može podmiriti i kamatar sve preuzima !

Druga funkcija

države je organiziranje rada stanovništva u resursima. Kako je država opljačkala resurse od građana, država je izgubila i tu funkciju, dokaz je broj nezaposlenih, broj ovrha i deložacija koje sada progresivno rastu.

Rješenje ovog problema je centralni dio Strategije, građani će u javnim raspravama u suradnji s stručnjacima sami odrediti koje proizvodnje su moguće u njihovoj sredini i nakon prolaska kalkulacija, te proizvodnje su sastavni dio planova gradova i regija !

Danas je u Hrvatskoj omjer zaposlenih, 1 radnik naprema 1,2 umirovljenik, dok je u strukturi zaposlenih od 1 milijun radnika u proizvodnji svega 250.000 radnika. Ostalo su neproizvodne uslužne djelatnosti, zdravstvo, školstvo, vojska, administracija i državni aparat.

Taj omjer ne može izdržati niti jedan ekonomski sustav. U Europi je prosjek 1 : 4,3 radnika, zato smo u našu strategiju postavili potrebni omjer 1 : 3 radnika, a dosadašnje uporno 20 godišnje nametanje pogrešne ekonomske politike malog i srednjeg poduzetništva dovelo je do ove situacije koja se i dalje galopirajući pogoršava.

Prema europskim standardima smatra se da je obitelj siromašna ako ima manje od 41.500 kn na godinu (3.458 kuna mjesečno). Takvih obitelji u Hrvatskoj je 440.000, zatim slijedi 500.000 penzionera koji primaju ispod 24.000 kn godišnje (2.000 kuna mjesečno), a 300.000 penzionera prima ispod 14.400 kn godišnje, (1.200 kuna mjesečno.). Dodajmo 350.000 nezaposlenih (i još 560.000 koje je vlada pribrojila u statistiku da su zaposleni kao siva ekonomija), a tu su i radnici koji po šest mjeseci ne primaju plaću, oni koji neredovito primaju plaću i oni koji rade, a uopće ne primaju plaću i čekaju stečaj, pa uništeni obrtnici, poljoprivrednici koji nemaju kome prodati svoj proizvod pa su prestali proizvoditi ili su ih Banke uništili kreditima i druga proizvodna zanimanja koja su propala.

Treća funkcija države je distribucija novostvorenih vrijednosti, kreirane radom stanovništva u resursima, kako nemamo resurse, nemamo niti rad u resursima pa nema niti distribucije novih vrijednosti u obliku novih kuna Narodne banke, sada se distribuiraju dugovi i vrši se pljačka resursa privatizacijom i pljačka domove građana deložacijom.

Strategija kreće s novcem HNB koji se kreira temeljem planova gradova i regija i nacionalnog plana i temeljem svih tih planova radi se financijski plan, novac HNB dobiva pokriće radom stanovništva u resursima u proizvodnji nove vrijednosti i distribuira se dobit a ne dug.

Četvrta funkcija države je monetarna funkcija, to znači, koliko novih vrijednosti se proizvede radom stanovništva u resursima, Narodna banka je dužna proizvesti identičnu količinu novca da pokrije novostvorene vrijednosti. Karino ove odnose jasno objašnjava

Naši rodni listovi su protuustavno  založeni u državnoj obveznici a ECB daje mogućnost 180 puta jeftinijeg novca ?

Ovaj tekst govori da niti HDZ niti SDP ne žele građanima mir i dobro kao i sve stranke, jer u svojim novim programima jasno govore, da lopovi koji su opljačkali za vrijeme rata ratnim profiterstvom i kršenjem Ustava RH naša vlasništva u resursima, bankama i zlato HNB, takve “oni” ne misle procesuirati i vratiti građanima opljačkana vlasništva i prava. Sve te stranke ne misle vratiti Hrvatima monetarnu neovisnost kao što je i bila do 1994. godine i osloboditi naše rodne listove suludih protuustavnih kamata i protuustavnih dugova državne obveznice i vratiti nama građanima naše opljačkane resurse, banke i HNB. Od svih njih posla i kruha nema, igara bez kruha ima, za izvoz.

Sve stranke su jasno napisale u svojim programima da će biti agenti privatnih bankara s najskupljim novcem na svijetu i da će služiti lopove od Todorića na niže i da za nas građane njih savršeno boli briga, točnije zanima ih svima nama još oteti domove po naputcima Svjetske banke i MMF što će se i desiti uvođenjem poreza na nekretnine jer to je i cilj +26 godine poltike pljačke, veleizdaje i kamatarenja Hrvatskog naroda.

Guverner o ovome ne govori narodu dok daje brojke koje govore do kuda je dogurala pljačka, kamatarenje i veleizdaja naroda ?

Tema je što Vlada upravo sada može učiniti za sve građane i zapravo dokaz da odbijanjem tog činjenja Vlada je agent i dio svjetske vlade koja ima samo jedan cilj, izvršiti AGENDU 21 UN, MMF i Svjetske banke, a to znači oduzeti naše domove.

picture1

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on September 12, 2014 by .

Start here

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Socrates International Trading

algorithm complexity trading

The Daily Post

The Art and Craft of Blogging

The WordPress.com Blog

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers like this: